ÖDP'nin almaya çalıştığı 3 ilçe

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Mart 2009 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDP'den nokta vuruş

'Aşkın ve Devrimin Partisi' sloganı ile 1996 yılında Türk siyasi hayatına giren Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 'Romantik Devrimci' kimliğini terk etmeyince, varoşlarla buluşmayı bir türlü başaramadı.

ÖDP'nin kitlelere ulaşmakta yaşadığı sıkıntıya parti içi çalkantılar da eklenince, Aşkın ve Devrimin Partisi'nde kan değişimine gidildi. Geçtiğimiz ay yapılan genel başkanlık yarışını kaybeden Ufuk Uras, yaklaşan yerel seçimler öncesi koltuğunu Hayri Kozanoğlu'na bıraktı.

İlk sınavını 29 Mart seçimlerinde verecek olan yeni Genel Başkan Kozanoğlu, bir yandan partiyi toparlamaya çalışırken, diğer yandan da aday belirleme ve seçim hazırlıklarını sürdürdü. 2004 yerel seçimlerinde sadece Artvin'in Hopa İlçesi Belediye Başkanlığı'nı kazanan ÖDP, 29 Mart seçimlerinde de yine 'nokta vuruş' planlıyor.

ÖDP'nin hedefinde Hopa'nın yanı sıra bu kez, Sivas Divriği ve Nevşehir Avanos belediye başkanlıkları da yer alıyor. Seçim çalışmalarını bu üç ilçede yoğunlaştıran ÖDP, bu bölgelerde gösterdiği adaylarla belediye başkanlıklarını almaya çalışacak.

İl genel meclisi için 438 merkezde kendi adı ve adaylarıyla seçime katılacak olan ÖDP, belediye başkanlığı seçimlerinde ise bir kısmı yerel platformların ortak adayı, bir kısmı da parti adayı olmak üzere 5 il, 21 ilçe ve 13 beldede yarışacak.

Ersin BAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber